понеділок, 10 жовтня 2022 р.

 Вчора, 10 жовтня, в  Ужгороді розпочала роботу 27-ма дводенна Міжнародна науково-практична конференція «Ерделівські читання-2022», ініційована Закарпатською академією мистецтв.

Традиційно конференція приурочена дню народження засновника художньої освіти Закарпаття, видатного митця Адальберта Ерделі та до Дня художника. Вона об’єднує творчу професійну спільноту в галузі мистецтвознавства, художників, культурологів, дизайнерів, менеджерів образотворчого мистецтва освітніх закладів України та зарубіжжя. До участі в роботі конференції запрошують науково-педагогічних працівників закладів вищої мистецької освіти, науковців, аспірантів та докторантів.

Метою заходу організатори ставлять зміцнення співпраці в науковій та творчій діяльності мистецьких закладів вищої освіти в умовах воєнного стану в Україні та розширення мережі наукової та творчої діяльності.

Основний напрямок роботи Конференції — вивчення проблем образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва, дизайну і художньої освіти в Закарпатті, Україні та Європі в контексті світових інтеграційних процесів, що сприяє збереженню і розвитку однієї з п’яти унікальних художніх шкіл України.

Також за результатами заходу планується організувати наукові дослідження у галузі декоративно-прикладного мистецтва Закарпаття у співпраці з музеями України, Словаччини, Чехії, Угорщини та Румунії та вивчення досвіду викладання мистецьких дисциплін у провідних художніх закладах України та сусідніх країн, повідомляє пресслужба Закарпатської обласної ради.

Немає коментарів:

Дописати коментар