четвер, 27 жовтня 2022 р.

 Відбулося осіннє засідання клубу літературних дебютів „Нові імена”. нашими дебютантками були  18-річні ужгородки Руслана Гечко та Христина Ігнат.

Руслана прагне вивчати історію мистецтв та соціологію, будувати звʼязки між різними людьми та їхніми ідеями, розвивати культуру. Все життя танцює та займається музикою, шукає себе в іншій творчості й науці. Збірка есе “Білий шум”, що вже вийшла друком, - це погляди на різні соціальні проблеми сьогодення, певні внутрішні переживання, котрі в особливі періоди життя, напевне, торкалися кожного та бажання спробувати виразити словами все те, що можливо тільки побачити й відчути. У збірку ввійшли есе, написані дівчиною за час року пропуску після школи, тоді ж створені й власні ілюстрації в колаборації з Athei. У той період знайшли свій початок пошуки себе, сумніви щодо існування абсолютної істини й вагання у виборі майбутнього. Цей шлях, певне, триватиме все життя, але його маленький відрізок вдалося закарбувати в “Білому шумі”. Ці та інші нестандартні думки Руслана озвучила в своїй презентації, яка супроводжувалася відеорядом.

Друга дебютантка, Христина Ігнат, студентка 2 курсу Філологічного факультету Ужгородського національного університету.  За свій невеликий проміжок життя дівчина  набула багацько досвіду, спробувала себе у вокалі, танцях, малюванні, але саме зараз вона хоче відобразити частинку своєї душі крізь призму поезії. Поезія для неї як мелодія, вона завжди може пройняти всі струни твоєї свідомості, зачарувати, надихнути чи то дозволити подумати про вічне. Це саме той вектор, у якому б Христина хотіла прямувати, розвиватися й вдосконалювати свої вміння та навички. Саме завдяки поезії вона може висвітлити свої думки на папері і, можливо, знайти однодумців. Також дівчина є  членкинею Молодіжної ради при Закарпатській ОДА. Та це не всі її захоплення, адже вона обожнює співати, наразі працює зі своєю командою над створенням гурту, і  поширювати власну українську музику. Загалом, вона  досить творча людина і радо ділиться своїми талантами з оточуючими. Звісно. звучала і поезія, атакож чудова старовинна народна пісня у виконанні дебютантки.

Потужні групи підтримки дівчат доповнили їх презентації та розкрили їх потенціал як цікавих особистостей.





Підсумував виступи дебютанток професор Сергій Федака. Він наголосив, що дебютантки є представницями нової генерації молоді, дуже щирої  та відвертої у вираженні своїх почуттів. Дівчата зовсім різні, але їх потенціал величезний, а творчість цікава та талановита.






Немає коментарів:

Дописати коментар