середу, 5 жовтня 2022 р.

 Бібліотека пропонує книгу Софі Оксанен „Собачий майданчик”, отриману нашою бібліотекою завдяки Українському інституту книги.


У романі «Собачий майданчик» сучасне Гельсинкі переплітається з минулим пострадянської України, корупція Сходу зустрічає і живить жадібність Заходу, і на цьому перехресті стоять дві жінки. Оленка, завершивши кар’єру моделі в Європі, повертається додому в Україну, де поринає у нову галузь комерційного донорства. Працюючи координаторкою, вона підшуковує і вербує молодих дівчат, серед яких опиняється і Дарія, ії знайома з дитинства. Це рішення зумовить низку подій, які зрештою зруйнують не одне життя, і призведе до того, що відбудеться за десять років у парку біля майданчика, де щаслива фінська родина вигулює собаку. Софі Оксанен маневрує між психологічним трилером та гостросоціальною прозою, розкриваючи правду про бізнес, побудований на донорстві яйцеклітин, міжнародні «фабрики з виготовлення дітей» та жіноче тіло, яке стає в цьому бізнесі вигідним товаром.

„Цікавий роман про сучасність та минуле. Про те, як події Другої світової війни ще й досі впливають на сучасне ставлення європейців до українців. Про те, що людина не завжди може реалізувати себе в Україні та змушена втікати з рідної землі через корупцію.”(з рецензії на сайті yakaboo)

Немає коментарів:

Дописати коментар