вівторок, 14 листопада 2023 р.

 Бібліотека пропонує книгу Абіра Мухерджі „Дим і попіл”,  придбану в рамках Програми розвитку культури  області на 2021-2023 роки. 

Абір Мухерджі — нащадок індійських емігрантів, який народився в Англії. Ще в юності він захопився жанром кримінального роману, й обидві його дебютні книги — «Людина, що підводиться» та «Необхідне зло» — натхнені прагненням розібратися в одному з найбільш гострих і маловивчених періодів англо-індійської історії — початку 20-х років минулого століття. У підсумку на світ з’явилися чудові детективи, дія яких розгортається в екзотичній, похмурій, містичній Калькутті — тодішній столиці Британської Індії.

Книга "Дим і попіл" Абір Мухерджі - це захопливий детективний роман, який розповідає історію капітана поліції Віндгема та сержанта Банерджі, котрі розслідують два загадкові вбивства в Калькутті в 1921 році. У той же час їм доручено контролювати безпеку під час візиту принца Уельського на Різдво. Коли розслідування справи заходить в тупик, Віндгем і Банерджі звертаються до незвичайного джерела допомоги - місцевого опійного ділка. Ситуація отримує новий зворот. Проте, усе ускладнюється, коли вони опиняються в центрі гучної справи про торгівлю опіумом, а капітан Віндгем потрапляє в залежність від цієї небезпечної речовини. Розслідування вбивств і боротьба з власною залежністю стають для Віндгема складними завданнями, але він мусить їх виконати, щоб врятувати не тільки себе, але й інших від небезпеки.

У романі "Дим і попіл" Абір Мухерджі вдало поєднує елементи детективу та історичного роману, в яких розповідає про індійське суспільство під час британської колонізації. Крім того, даний твір показує, як опій впливає на людей та суспільство в цілому. Книга була високо оцінена критиками за свою захоплюючу сюжетну лінію та живу мову, а також за зображення індійської культури та історії.

Немає коментарів:

Дописати коментар