понеділок, 20 листопада 2023 р.

 Бібліотека пропонує книгу Моріса Леблана „Арсен Люпен проти Герлока Шолмса”, отриману завдяки Французькому інституту в Україні.

Моріс Леблан – французький письменник і журналіст, відомий своїми творами про поліцейських та їх пригоди, автор, який створив образ шляхетного грабіжника Арсена Люпена. Моріс Леблан був плідним автором: він написав понад 60 романів та оповідань.

«Арсен Люпен проти Герлока Шолмса» (1908) — історія з двох епізодів, що описують протистояння «джентльмена-грабіжника» Арсена Люпена та великого детектива Герлока Шолмса (перші літери не переплутані!). Ці дві непересічні особи зударилися ще у першій книзі серії про пригоди Арсена Люпена. Звичайно, Шолмс не пробачив своєму візаві поразки. Тому на перше ж прохання знаних французів допомогти їм у пошуках грабіжника та ошуканця Люпена він зі своїм помічником Вільсоном перепливає Ла-Манш. Британці дають собі на розслідування справи максимум десять днів. Натомість Люпен має на це інший погляд і з перших кроків дає зрозуміти, хто в хаті господар. Чи впорається найзнаменитіший приватний детектив з таким міцним горішком?

Немає коментарів:

Дописати коментар