вівторок, 13 жовтня 2020 р.

Популярні книги 2020. Жанр сучасна проза

 Місто дівчат. Елізабет Ґілберт

«Місто дівчат» — новий бестселер Елізабет Ґілберт, яка підкорила світ романами «Їсти, молитися, кохати» та «Природа всіх речей». Це інтригуючий роман про жіночу сексуальність і свободу, про відвагу бути собою і право жити так, як тобі хочеться. А ще — історія дуже незвичайного кохання, на яке наклала свою тінь війна, та справжньої дружби, яку нелегко знайти, зрозуміти та оцінити, особливо в такому непростому і мінливому місті, як Нью-Йорк.   Роман «Місто дівчат» починається 1940 року, коли дев’ятнадцятилітню Вівіан Морріс виганяють з престижного коледжу. Батьки відправляють доньку на Мангеттен до тітки — власниці невеликого, проте дуже ексцентричного театру. Несподівано для себе Вівіан опиняється у справжньому вирі довоєнного богемного життя. Знайомства із зірками, незвичайні театральні постановки, нестримний секс, ріки алкоголю і відчуття цілковитої свободи спершу заворожують та спокушають, а потім вибивають землю з-під ніг. І це лише початок шляху Вівіан довжиною в життя, який необхідно пройти, щоб зрозуміти: ти не мусиш бути хорошою дівчинкою, щоб бути хорошою людиною.


Нормальні люди. Саллі Руні

У школі Маріанна з Коннеллом вдають, наче не знають одне одного. Він — популярний та улюблений усіма, вона — самотня дивачка, з якої відкрито насміхаються. Однак між ними виникає дивовижний зв’язок, який вони вирішують тримати в таємниці і який відтоді назавжди змінює їхні життя. Пізніше, у дублінському коледжі, Маріанна впевнено вписується у тамтешнє товариство, а Коннелл незграбно шукає своє місце серед столичної богеми. За роки навчання вони постійно кружляють одне довкола одного, то віддаляються, то зближуються, але все одно між ними лишається щось, що неймовірним чином притягує їх одне до одного. Поміж іншими стосунками, Маріанниним потягом до саморуйнування, Коннелловою депресією вони випробовують, як далеко можуть зайти у своєму прагненні бути просто собі нормальними людьми і врешті — несподівано врятувати одне одного.


Непобедимое солнце. Віктор Пелевін


У новому романі Віктора Пелевіна «Непереможне сонце» йтиметься про... езотерику, містику та інші «пелевінські» принади, присутні в житті звичайних громадян і громадянок свого (тобто, нашого з вами) часу. Можливо, у декого з нас вистачить мізків, щоб звести всі ці принади в єдину картину, щоб потім охопити цю картину своїм внутрішнім поглядом. Не виключається навіть, що знайдуться такі, які зрозуміють: ця літературна гра ведеться виключно заради гри і не означає зовсім НІ-ЧО-ГО. Тобто, постмодернізм як він є. А якщо слідувати сухій буквальності, то сюжет роману складається з подорожі «звичайної незвичайної» дівчини Саші в Індію. Там вона зустрінеться з Шивою і всім «ось цим ось», що так любить Пелевін. Події роману відбуваються в наш час, тому чекайте згадок знайомих імен, соціальних потрясінь і всюдисущої цифровізації.








Немає коментарів:

Дописати коментар