пʼятницю, 23 жовтня 2020 р.

літературний вечір „Лабораторія фантастики”

22-го жовтня в нашій бібліотеці відбувся літературний вечір „Лабораторія фантастики”, присвячений 100-річчю від дня народження корифеїв жанру Рея Бредбері та Айзека Азімова.

За кілька тижнів до цієї події через соціальні мережі ми запросили наших читачів разом з нами створювати лабораторію фантастики. А саме :  записати та скинути нам невеликий ролик, в якому вони зізнаються в своїх почуттях до фантастичної літератури. Вечір розпочався з демонстрації нашої співтворчості і приз за креативність та оперативність отримала Ольга Томашевська.

Про Рея Бредбері та його творчість розповіла пані Наталія Бедзір, доктор філологічних наук, професор кафедри слов’янської філології та світової літератури. Виявляється, що Бредбері не тільки фантаст, він ще і поет, і драматург! В підтвердження цього студентки 1-го курсу прочитали вірші а також афоризми автора, відомі на весь світ. До речі, впродовж вечора крутилася презентація з фотографіями та висловами Бредбері та Азімова. А аспірантка кафедри провела цікаву вікторину на знання творчості Бредбері. Переможці отримали в подарунок книги. Завершився блок про великого фантаста переглядом уривку з фільму 1966-го року „451* по Фаренгейту”, що найбільше відповідає твору Бредбері.

Також на суд глядачів були представлені цікаві факти з життя та творчості Айзека Азімова.

Василь Лавер, член закарпатського осередку Спілки письменників України розповів про „підвал” лабораторіх фантастики – літературу жахів, хоррор, в жанрі якої пише він.

Про свої враження від творчості українських фантастів, зокрема Макса Кідрука, розповів Віктор Новграді-Лецо, дебютант нашого клубу літературних дебютів „Нові імена”, а тепер і наш колега.

Всі палкі прихильники фантастики мали змогу поділитися своїми думками про цей жанр, за що ми їм щиро вдячні.












 

Немає коментарів:

Дописати коментар