понеділок, 19 жовтня 2020 р.

літературний вечір „Лабораторія фантастики”

 

Так склалося в літературі, що художнє зображення майбутнього — не тільки техніки, але і суспільства майбутнього — і всього неймовірного як би доручено фантастиці.
Захоплені фантастикою люди знають, що фантастична література надзвичайно різноманітна. В одних творах фантастика — зміст, в інших — тільки форма, літературний прийом. Мало того, прийом цей може застосовуватися письменником для всіляких цілей: для популяризації науки, чи ж для романтичної героїки, чи для їдкої сатири.
Гейне писав, що світ здається нам то привабливою юною красунею, то жахливою брокенською відьмою. Залежить це від того, через які окуляри дивитися — опуклі  чи увігнуті. Фантастика дозволила людині побачити відразу обидві сторіни дійсності, переконала, що світ схожий і на красуню і на відьму. Таке спостереження багатьох спантеличує, позбавляє спокою. Що робити — такий образ світу —  який радує і лякає. Розуміти його подвійність, приймати її сміливо й учить фантастика.
Запрошуємо вас приєднатись до цього сприйняття світу разом з нами на літературному вечорі „Лабораторія фантастики”, присвяченому 100-річчю від дня народження корифеїв жанру Рея Бредбері та Айзека Азімова. В програмі не лише розповіді про авторів фантастичного жанру, але і відео від наших читачів, в якому вони зізнаються в коханні до фантастики. А також думки фахівців-літературознавців та перегляд фрагменту фільму. 

Вечір відбудеться 22-го жовтня о 17-й годині в читальній залі ЗОУНБ ім.. Ф. Потушняка.


Немає коментарів:

Дописати коментар