вівторок, 6 жовтня 2020 р.

Вийшла друком книга Віктора Шостака "Світ, зачарований струною"

 

Нещодавно в Ужгороді у видавництві «Карпати» вийшла друком нова книга Віктора Шостака «Світ, зачарований струною» про історію становлення і розвиток професійного струнно-смичкового мистецтва на Закарпатті.

Відомий дослідник народно-інструментальної музики Закарпаття, незмінний керівник народного аматорського фольклорно-етнографічного ансамблю «Ужгород», науковий співробітник і завідувач відділу народної музики в Закарпатському обласному краєзнавчому музеї ім. Т. Легоцького, автор знаної за межами України виставки народних інструментів Закарпаття постав у новій іпостасі – як автор історико-музикознавчого розгорнутого нарису, в якому поєдналися глибокий інтерес до історичних досліджень та щире захоплення струнно-смичковим мистецтвом. Обидві сфери виявилися автору однаково близькими, адже в юності він закінчив Ужгородське державне музичне училище по класу скрипки (1969) й історичний факультет Ужгородського державного університету (1975), а в подальшому – став етнографом, що ніколи не розлучався зі скрипкою.

Книга присвячена чудовим музикантам Закарпаття – улюбленому й шанованому музиканту-педагогу Інні Лєснік та справжньому подвижнику струнно-смичкового мистецтва Степану Бунді.


Немає коментарів:

Дописати коментар