четвер, 13 травня 2021 р.

Красива різдвяна казка

 Презентуємо книгу Гелен Філдінг „Бріджит Джонс на межі здорового глузду”, отриману завдяки Українському інституту книги.


Насправді це - досить непроста задача: написати продовження чудової історії, яка полюбилася багатьом читачам. Складно не розчарувати фанатів. Та Гелен Філдінг із другою книгою про пригоди Бріджит Джонс впоралася блискуче. Бріджит залишається такою ж - з прагненнями бути ідеальною, проблемами з дивакуватою мамою, умінням вляпуватися в безкінечні неймовірні історії - і саме за це ми її любимо. Незважаючи на те, що вона нарешті знайшла ідеального чоловіка - Марка Дарсі і перебуває з ним в щасливих стосунках, невгамовна натура Бріджит продовжуватиме знаходити проблеми на свою голову. І спостерігати за цим доволі кумедно, хоча головній героїні зовсім не позаздриш. Стільки всього звалилося на її голову - і робота, і ремонт і міжнародний скандал.
 Здається, головна проблема Бріджит в тому, що вона боїться бути собою - їй постійно потрібна підтримка і думка інших. Вона розповідає друзям абсолютно все і чекає порад навіть в найінтимніших моментах. Але ж Марк любить її якраз такою, яка вона є. Їй не потрібно мінятися, а потрібно просто бути собою.


Книги Гелен Філдінг підкупають своєю захопливістю, щирістю, цікавим сюжетом, харизматичними персонажами та просто першокласним гумором! Ну справді, як можна було написати таку смішну книгу? А ще й доволі реалістичну! Адже Бріджит Джонс, зірка та героїня цієї історії, здасться знайомою кожній із нас! Або ми побачимо самі себе у кумедних, іронічних ситуаціях, у які потрапляє Бріджит, або, принаймні, якусь із наших подружок!

Немає коментарів:

Дописати коментар