пʼятницю, 21 травня 2021 р.

Спогади родин загиблих воїнів

 

Презентуємо 3-тю книгу тритомника журналістки та волонтерки Ірини Вовк, яка була отримана завдяки Українському інституту книги.

Третя книга тритомника — оповіді про оборонців Дебальцевого, загиблих спекотного літа 2014-го і у найтяжчі зимові місяці 2015-го; про непохитних вояків Світлодарської дуги, про героїв Авдіївки, Зайцевого й Мар’їнки, що пролили свою кров на точках «нуль».


 Вояки оживають у спогадах матерів і батьків, братів і сестер, дружин і дітей, щоб ми не змарнували історичного шансу незалежності. Спогади про загиблих українських вояків, що захищали нашу землю в перші дні, тижні, місяці й роки російсько-української війни, зібрані й художньо адаптовані, — це потреба людської пам’яті, пам’яті серця про незабутніх. Це непроминальний біль живих, їхня туга за втраченим, а також нагадування людям цивільним, хто заплатив найдорожчу ціну за їхній спокій і добробут. У виданні використані фотоматеріали з родинних архівів.


«Це сповіді родин, які були художньо адаптовані. Болить кожна історія. Найбільше болить Діма Жуков, бо це перший мій друг, який загнув на війні. Це така найболючіша, найперша рана. Є інші хлопці, яких я знала. Донецький аеропорт – це місце, де я регулярно їздила, в околиці, коли їздила на фронт. І для мене всі загиблі хлопці із Донецького аеропорту, як рідні. І кожна історія — важка».(з інтерв’ю з авторкою).
У тритомнику "На щиті" є 155 історій. Це спогади рідних про бійців, які загинули на війні.

 Цю книгу номінували на "Книгу року".

"Там 7 номінацій, ми попали в номінацію "Обрії". Мені насправді дуже почесно бути в цій номінації, наприклад, поруч із прізвищем Сєнцова", – каже авторка Ірина Вовк.



Немає коментарів:

Дописати коментар